Citește toate știrile la acest subiect

Dodon vrea alegeri parlamentare anticipate

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor, spune că va insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate în termene restrânse. Declarații în acest sens au fost făcute de către socialist în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, potrivit serviciului de presă al formațiunii, transmite UNIMEDIA.

Dodon vrea alegeri parlamentare anticipate
(Foto: psrm.md)

Igor Dodon împreună cu mai mulţi colegi de partid a avut o întrevedere cu Farit Muhametşin. În cadrul discuţiei părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi perspectiva relaţiilor de colaborare moldo-ruse.

Igor Dodon a menţionat că alegerile s-au desfăşurat cu grave încălcări. Liderul PSRM s-a referit la „excluderea din cursa electorală a partidului „Patria”, la organizarea proastă a procesului de vot în Federaţia Rusă unde mii de oamenii aşa şi nu au putut să-şi îndeplinească datoria civică ş.a”. Pentru aceste încălcări socialiştii solicită demisia întregului complet al CEC, precum şi a conducerii Ministerului Afacerilor Externe şi a Integrării Europene.

Pub

Totodată, ţinând cont de toate fraudele, precum şi de faptul că majoritatea cetăţenilor au optat pentru vectorul estic de dezvoltare al ţării, Igor Dodon a spus că PSRM va insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate în termene restrînse.

La rândul său, Farit Muhametşin ar fi felicitat echipa PSRM pentru succesele obţinute în alegeri. Ambasadorul şi-a exprimat opinia că cele 5 secţii de votare în Moscova au fost cu adevărat prea puţine pentru votare, exprimându-şi speranţa că la următoarele alegeri guvernarea va ţine cont de această experienţă şi va crea condiţiii ca toţi cetăţenii Moldovei să poată să-şi exercite dreptul la vot.

UNIMEDIA precizează că potrivit datelor prealabile, PSRM a acumulat circa 21% din voturi, ceea ce va permite formațiunii să obțină circa 25 de mandate în viitorul Parlament.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub