Dodon: Rusia va anula embargoul după ce va fi denunțat Acordul de Asociere

Condiția revenirii pe piața din Federația Rusă a produselor moldovenești este de a anula Acordul de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcut de către liderul PSRM, Igor Dodon, după vizita sa la Moscova în cadrul unei conferințe de presă, informează UNIMEDIA.

Dodon: Rusia va anula embargoul după ce va fi denunțat Acordul de Asociere
Igor Dodon, liderul PSRM (Foto: captură privesc.eu)

„Condițiile exporturilor pe piața din Rusia, și noi am fost preîntâmpinați de mai multe ori, sunt anularea acestor Acorduri. Autoritățile moldovenești confrmă că au știut cu 2 ani în urmă despre această condiție. După 30 noiembrie, condiția de bază e ca să stopăm aceste acorduri. PSRM va veni la prima ședință a Parlamentului cu o propunere în acest sens”, a declarat Dodon în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit sursei, PSRM consideră că RM nu trebuie „să se închine în fața nimănui, nici în Vest și nici în Est”, dar din punct de vedere economic „are de câștigat mai mult fiind alături de Rusia”.

Pub

„Exporturile pot și vor fi reluate în Federația Rusă după alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Și acest lucru depinde direct de decizia guvernării care va fi aleasă. Trebuie să înțelegem că atât timp cât Acordurile care au fost semnate cu UE nu vor fi anulate, șanse de a reveni pe piața rusă sunt mici”, a reiterat socialistul.

Igor Dodon a subliniat faptul că, după alegeri se va insista pe anularea Acordului de Asociere și Liber Schimb cu UE. „Vom restabili exportul în Federația Rusă”, a conchis sursa.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub