Citește toate știrile la acest subiect

Dodon regretă tentativa de excludere a partidului „Patria” din cursa electorală

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, regretă tentativa de excludere a partidului „Patria” din cursa electorală. Politicianul spune că formațiunea condusă de Renato Usatîi este un potențial partener pentru PSRM, transmite UNIMEDIA.

Dodon regretă tentativa de excludere a partidului „Patria” din cursa electorală
Igor Dodon, lider PSRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Suntem uluiți de ce poate întreprinde o guvernare care se află în agonie. Regretăm tentativa de excludere a partidului „Patria” din cursa electorală. Este un regret sincer, fiindcă acest partid este potențialul nostru partener de coaliție parlamentara. Împreună, am fi putut realiza mai ușor obiectivele noastre politice pentru electoratul de stânga”, scrie Dodon pe Facebook.

Socialistul spune că ceea ce se întâmplă este grav. „Nu e vorba doar de o reglare de conturi dintre Filat și Usatîi. Să privim mai profund lucrurile. Avem temeiul să bănuim că excluderea lui Renato Usatîi din campanie a fost un fel de „plată în avans” pentru Voronin, ca acesta să fie mulțumit și să accepte și mai ușor formarea unei noi guvernări proeuropene, cu participarea PCRM. Deci, excluderea lui Usatîi este un cadou pentru Voronin. Deși marele cadou pentru el ar fi fost excluderea socialiștilor. De asemenea, e posibil că prin neparticiparea alegătorilor lui Usatîi la vot, să fie modificat considerabil raportul ieșirii la vot și procentajul electoral în favoarea partidelor de dreapta, care ar putea forma de unele singure (chiar și fără PCRM) o majoritate simplă”, afirmă Dodon.

Pub

În opinia acestuia, excluderea lui Usatîi are mize electorale foarte serioase. Nu e vorba doar de răzbunare, e vorba de calcule cinice ale eurounioniștilor și comuniștilor. „.Astăzi a fost creat un precedent extrem de periculos. Dar în baza acestui precedent, pe viitor, vor putea fi excluse din campania electorală partidele unioniste-extremiste”, conchide liderul PSRM.

Amintim că organul electoral a decis să propună Curții de Apel să anuleze decizia de înregistrare a Partidului „Patria”, iar mijloacele bănești încasate de formațiunea în cauză, pe durata campaniei electorale să fie confiscate în folosul statului. Cazul va fi examinat mâine de către instanța de judecată.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub