Dodon: Propunerea lui Plahotniuc este întârziată

„Partidul Socialiștilor încă în primăvara anului trecut a propus să fie votată Legea Opoziției, care prevedea că partidelor din opoziție să le revină unele organe de control pentru monitorizarea activității guvernării. Era vorba în primul rînd, despre Curtea de Conturi și Comisia Electorală Centrală. Inițiativa de astăzi a unor lideri din AIE vine, fie și cu întârziere, să răspundă solicitării opoziției”.
Dodon: Propunerea lui Plahotniuc este întârziată
Igor Dodon, președinte PSRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Declarația aparține liderului PSRM, Igor Dodon, și a fost postată pe pagina politicianului de Facebook.

„Să vedem doar dacă această inițiativă nu este un truc politic ieftin. Procuratura trebuie să fie apolitică, de aceea, dacă Procuratura va reveni, de exemplu, Partidului Socialiștilor, noi vom organiza un concurs transparent, cu participarea inclusiv a societății civile, pentru alegerea unui procuror general tehnocrat și liber de orice angajament politic”, mai spune Dodon.

Precizăăm că vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, a înregistrat la Parlament o inițiativă legislativă care prevede  ca procurorul general, președintele Curții de Conturi și președintele Comisiei Electorale Centrale să fie numiți de opoziție.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub