Dodon insistă pe ideea organizării unui referendum

Pe 27 iunie curent, Republica Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Partidul Socialiștilor consideră că guvernarea nu are nici un drept moral și juridic să semneze Acordul. Igor Dodon cheamă opoziția să fie consolidată și să aibă o poziție comună în privința acestor chestiuni, relatează UNIMEDIA.

Dodon insistă pe ideea organizării unui referendum
Igor Dodon, lider PSRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Astfel, socialiștii insistă pe ideea organizării unui referendum național pentru ca cetățenii să decidă asupra oportunității semnării Acordului de Asociere.
 
„Astăzi, deja pe parcursul a 6 săptămâni au fost colectate peste 412 mii semnături. Zilnic această cifră depășește 10.000 de semnături. Această dinamică și tendințe, confirmă rezultatele sondajelor care nu sunt plătite de actuala guvernare sau de către stăpânii lor de peste hotare, în care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova vor integrarea țării în Uniunea Vamală, și nu în UE”, declară Igor Dodon.
 
Dacă actuala conducere a țării nu va stopa imediat toate acțiunile ce țin de semnarea Acordului cu Uniunea Europeană, PSRM va ieși la proteste.
 
„Partidul Comuniștilor din Republica Moldova care în continuare se comportă ca un „titirez politic” oscilând și rotindu-se în ambele direcții – atât spre Vest, cât și spre Est. Este o încercare clasică de a ședea pe două scaune concomitent. (...) Cunoaștem foarte bine faptul că cea mai mare parte a simpatizanților și membrilor PCRM își doresc integrarea în Uniunea Vamală. În acest sens, facem apel către toți susținătorii comuniștilor să facă presiuni continuie asupra conducerii partidului pentru a-i determina să se dezică de jocul periculos în ambele direcții”, a mai declarat Dodon.
 
UNIMEDIA precizează că Acordul de Asociere cu UE, inclusiv Acordul de Liber Schimb, va elimina barierele de comerț și va moderniza economia Republicii Moldova. Potrivit experților economici, semnarea celor două acorduri va genera o creştere economică pe termen lung, creșteri ale exporturile și scădere a prețurile la produsele de consum, va crește competitivitatea producătorilor autohtoni și vor fi diversificate relațiile cu partenerii economici străini. 
 
Deocamdată, nici una dintre țările care au semnat Acorduri de Asociere cu UE, nu au organizat referendumuri consultative cu cetățenii.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub