Dodon condamnă acțiunile prin care mai multe localități semnează Declarația de Unire: „Statalitatea moldovenească are o istorie de aproximativ 700 de ani”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a manifestat indignarea pentru faptul că în ultima perioadă tot mai multe localități din țară semnează Declarația simbol de Unire cu România. 

Pe site-ul Președinției, Igor Dodon a scris că condamnă „în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări”.

Dodon condamnă acțiunile prin care mai multe localități semnează Declarația de Unire: „Statalitatea moldovenească are o istorie de aproximativ 700 de ani”
(Colaj: UNIMEDIA)

Președintele a calificat aceste acțiuni ca fiind cu „caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional”. Mai mult, Dodon a cerut în acest sens Guvernului, Parlamentului și instituțiilor de resort, să ia atitudine față de „aceste fenomene distructive în cel mai scurt timp, să condamne și să inițieze procedura de tragere la răspundere în conformitate cu prevederile legislației naționale a tuturor celor care se fac vinovați de organizarea și desfășurarea acestor acțiuni, dar și de neglijență în serviciu a responsabililor din organele de drept ale Republicii Moldova.

Orice manifestare de acest tip, în oricare alt stat al lumii, inclusiv și statul vecin România, este contracarată în cel mai dur mod, așa cum ar trebui să procedeze și instituțiile din Republica Moldova”, mai scrie Igor Dodon.

Pub

Șeful statului a făcut apel și către partidele politice cu îndemnul „de a înceta lupta politică a partidelor şi ideilor în afara normelor democratice, care contravin Constituţiei şi legislaţiei Republicii Moldova.

În calitate de preşedinte ales de întreg poporul, vă asigur că sunt gata să fac uz de toate posibilităţile ce ţin atât de dreptul intern, cât şi cel internaţional, pentru a asigura securitatea naţională a Republicii Moldova”, a conchis Igor Dodon.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub