Dodon avertizează: Marinuța e pasibil de dosar penal. Marinuța: Șevciuk să mă judece?

„Ministrul Apărării în exercițiu, Vitalie Marinuța este utilizat de unele forțe care încearcă să instige la un nou conflict militar de pe Nistru”. Afirmația a fost făcută de liderul PSRM, Igor Dodon, după ce acum două zile Marinuța  a publicat un articol pe blogul său în care a subliniat că regimul separatist tot mai insistent sperie populația cu un nou posibil conflict armat, notează UNIMEDIA.
Dodon avertizează: Marinuța e pasibil de dosar penal. Marinuța: Șevciuk să mă judece?
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Bănuim că unele forţe încearcă, prin intermediul ministrului apărării liberal Marinuţa, să instige la un nou conflict militar pe Nistru. Declaraţiile de acum câteva zile ale lui Marinuţa se aseamănă cu unele declaraţii din 1992, care au provocat Războiul de pe Nistru. Pentru aşa ceva Marinuţa e pasibil de dosar penal şi ar trebui să intre în vizorul structurilor de securitate ale statului”, a scris Dodon pe rețeaua de socializare facebook. 

În replică, ministrul în exercițiu a ținut să menționeze că aceste acuzații nu au nici o logică. „Nu cumva ar trebuie mă judece Șevciuk? Acum, după 21 de ani trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a subliniat Marinuța. 

Într-o postare pe blogul său personal, ministrul Apărării, Vitalie Marinuța a menționat că regimul separatist tot mai insistent sperie populația cu un nou posibil conflict armat. „Prin această metodă Șevciuc motivează și sumele enorme cheltuite pentru așa numitele structuri de forță. Mai mult, în ultima perioadă administrația neconstituțională de la Tiraspol instalează nelegitim posturi de control atît în zona de securitate cît și în afara ei, aplică forța fizică în relațiile cu polițiștii moldoveni, brutalizează populația civilă, interzic accesul observatorilor străini în zona de securitate, etc. Intensitatea aplicațiilor militare și a tragerilor de luptă în așa numitele forțe armate separatiste în ultimii ani a sporit considerabil, în special fiind folosite scenarii de forțare a râului Nistru și alte elemente ale luptelor de ofensivă”, opinează Marinuţa.

Totodată, sursa susține că liderul tiraspolean ultimativ cere de la Federația Rusă o abordare mai îndrăzneață a problemelor și perspectivelor din Transnistria. „Aceasta ar însemna recunoașterea regiunii transnistrene ca stat suveran sau ca regiune a Federației Ruse, renunțarea la poziția oficială a Rusiei cu referință la unitatea statului Republica Moldova, implicarea directă în treburile unui stat suveran, încălcarea dreptului internațional. Nu prea multe cere un președinte de raion?”, a scris acesta.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub