Dodon, după votarea proiectului de lege care interzice emisiunile rusești de propagandă: „Nu-l voi semna în niciun caz ”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a arătat deranjat de faptul că astăzi în Parlament a fost votat în ambele lecturi proiectul de lege privind modificarea Codului Audiovizualului. Dodon susține că această modificare „nu este doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvîntului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului”.

Dodon, după votarea proiectului de lege care interzice emisiunile rusești de propagandă: „Nu-l voi semna în niciun caz ”
(Foto: UNIMEDIA)

Președintele susține că nu va semna acest proiect de lege.

în cazul în care majoritatea parlamentară presupune că astfel de acţiuni o vor ajuta să spulbere dorinţa a peste 65 la sută dintre cetăţenii Moldovei de a avea relaţii de prietenie cu Federaţia Rusă, să conștientizeze că greșește amarnic. Pe noi ne leagă raporturi istorice de prietenie de secole, avem o singură credinţă Ortodoxă, interese economice comune şi, sînt convins, mai multe proiecte comune pentru viitor.

Pub

Mai mult, în secolul nostru, cel al informatizării, în condițiile de dezvoltare a internetului, astfel de inițiative îşi pierd sensul. Interdicţiile nu le vor fi de ajutor. Or, oamenii vor opta să privească ceea ce consideră necesar să privească, nu ceea ce li se impune. Dimpotrivă, ceea ce este interzis va fi căutat cu un interes şi mai mare”, a scris Igor Dodon.

De asemenea acesta califică acțiunile majorității parlamentare ca o „tentativă de a „pune bețe în roate” cooperării şi dialogului stabilit la nivel de şefi de state între Federația Rusă şi Republica Moldova”.

UNIMEDIA menționează că proiectul de lege privind modificarea Codului Audiovizualului a fost votat astăzi în Parlament, în I și a II lectură cu votul a 61 de deputați. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub