(doc/update) „Partidul Nostru” s-a adresat Băncii Naționale a Moldovei solicitând raportul KROLL să fie publicat integral

„Partidul Nostru” s-a adresat cu o cerere prealabilă Băncii Naționale a Moldovei cerând mai multe răspunsuri de la conducerea BNM.

Astfel, printre întrebările adresate pe numele guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea, ar fi: „Există sau nu acordul Consortiumului Kroll, Steptoe & Johnson de a face publice rezultatele fazei a II-a a raportului de investigare a fraudei bancare, în contextul scrisorii de însoțire expediată pe numele Guvernatorului BNM pe 20.12.2017?”

(doc/update) „Partidul Nostru” s-a adresat Băncii Naționale a Moldovei solicitând raportul KROLL să fie publicat integral
(Foto: UNIMEDIA)

Pub

Potrivit unui comunicat, „Partidul Nostru”  este de părerea că informația solicitată reprezintă un interes sporit pentru cetățenii Republicii Moldova, dat fiind faptul că, potrivit legii, pentru furtul miliardului urmează să se răsplătească cetățenii Moldovei.

UNIMEDIA amintește că raportul Kroll-2 a fost publicat pe 21 decembrie 2017, sub forma unei sinteze prezentate de Banca Națională a Moldovei. Cele 57 de pagini oferă mai multe detalii despre schema jafului bancar, modul cum s-au făcut transferurile de bani și acțiunile concertate ale grupării Shor, dar care însă nu vine cu niciun nume nou despre cei care ar mai fi beneficiat sau au contribuit la această fraudă de proporții.

Kroll a început investigațiile privind furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc la începutul lunii februarie 2015. Primul raport al companiei Kroll a fost făcut public de Andrian Candu în data de 4 mai 2015. Documentul este în limba engleză și cuprinde 84 de pagini

Totodată, anterior, premierul Pavel Filip, a declarat: „Cei de la Kroll au solicitat ca raportul să nu fie făcut public. Asta pentru că în experiența lor, prin care odată făcute publice mai multe nume s-au dovedit ulterior a fi nevinovate și astfel cei de la Kroll au fost atacați în judecată. Așa și la noi, nu se exclude că în acest flux se vor regăsi nume care nu au nimic cu furtul miliardului. Îmi cer scuze pentru declarația anterioară”.

Solicitat de UNIMEDIA, serviciul de presă al Băncii Naționale susține că documentul nu a fost dedocamdată înregistrat.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub