(doc) Ultima oră! Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul de anulare în dosarul lui Vlad Filat

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat inadmisibil recursul în anulare în dosarul lui Vladimir Filat. Asta după ce, avocații fostului premier au cerut casarea integrală a Sentinței Judecătoriei Buiucani, din 27 iunie 2016 privind condamnarea lui Vlad Filat, casarea parțială a Deciziei Curții de Apel Chișinău din 11 noiembrie 2016 în partea condamnării lui Vlad Filat și casarea integrală a Deciziei Colegiului penal al CSJ din 22 februarie 2017.

(doc) Ultima oră! Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul de anulare în dosarul lui Vlad Filat
(Foto: UNIMEDIA)

Decizia a fost luată de un complet de judecată al CSJ, iar ședința s-a desfășurat în lipsa părților. În decizia făcută public acum câteva momente se menționează "inadmisibilitatea recursurilor in anulare declarate, ca fiind vadit neintemeiate. Pronuntarea integrala la 28 decembrie 2017". 

Pub

 

UNIMEDIA amintește că în data de 27 iunie curent, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare de către Judecătoria Buiucani. 

Totodată, fostul premier a primit o amendă de 60 de mii de lei și i-au fost confiscate bunurilor care îi aparțineau în valoare de 791 de milioane de lei.

În luna septembrie 2017, Casa de avocatură `Popa și Asociații” anunță că a depus la Curtea Suprema de Justitie (CSJ) o cerere de recurs în anulare în dosarul fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat.

Avocatul Igor Popa a solicitat CSJ casarea hotărârilor instanțelor naționale, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție.

UNIMEDIA mai amintește că în august 2017, Vlad Filat a depus o cerere la CtEDO. Fostul prim-ministru a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale: art. 3 din Protocolul nr.1 raportat la art.13 din Convenție, art. 6, art. 8, art.18 al Convenției, etc

Precizăm că și în anul 2015, Vlad Filat a depus o plângere la CtEDO „Filat c/Moldovei”, care vizează încălcarea condițiilor de detenție din Penitenciarul 13, reținerea și arestarea ilegală.

Vlad Filat pledează în continuare nevinovat și spune că este victima unei răfuieli puse la cale de președintele PDM, Vladimir Plahotniuc.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub