Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Socialiștii - da, democrații - ba. Cum au votat consilierii din localitatea Măgurele, declarația de Unire cu România

Localitatea Măgurele din raionul Ungheni este a 18 la număr care a semnat declarația simbolică de Unire. Din cei nouă consilieri locali, doar consiliera din Partidul Democrat, Liuba Zmeu, nu a semnat. Pe de altă parte, consilierul din partea socialiștilor, Andrei Căldare, se află printre semnatari, deși partidul pe care îl reprezintă s-a pronunțat împotriva acestor declarații simbol.

(doc) Socialiștii - da, democrații - ba. Cum au votat consilierii din localitatea Măgurele, declarația de Unire cu România
(Foto: Sergiu Bodrug)

Primarul satului Măgurele, Sergiu Bodrug, afirmă că decizia de a semna declarația simbolică de Unire a fost luată de fiecare consilier în parte.

„A fost decizia dumneaei pe care noi am respectat-o. A spus că din motive subiective nu semnează declarația. E dreptul dânsei”, ne-a spus primarul de Măgurele, contactat telefonic.Fotografia postată de Sergiu Bodrug.

Solicitată de UNIMEDIA, consiliera din partea PD, Liuba Zmeu, ne-a comunicat că e o decizie pur personală, și nu e una a partidului.

Pub

„Părerea mea e că suntem vecini, trebuie să trăim bine, dar fiecare e stăpân la el acasă. A fost o decizie pur personală”, a declarat Liuba Zmeu.

UNIMEDIA menționează că până la moment 22 de localități din Republica Moldova au votat declarația simbolică de Unire cu România. Pe de altă parte, alte 50 de localități din republică au semnat o declarație anti-unire la inițiativa Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub