(doc) Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, este proprietarul construcției din spatele catedralei

Un nou episod în cazul construcției casei parohiale din spatele Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Astfel, fosta stație de pompare a apei în locul căreia este planificată construcția, a fost vândută acum 2 ani. 

Proprietar al imobilului de 93 de metri pătrați a devenit nimeni altul decât familia secretarului Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș. Cel puțin așa arată datele oficiale din baza de date Cadastru.

(doc) Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, este proprietarul construcției din spatele catedralei
(Foto: UNIMEDIA)

Vadim Cheibaș și soția sa, Ruxanda, au devenit proprietari în aprilie 2015, când, aflat în proces de lichidare, S.A. „Termocom” a scos mai multe terenuri și spații la licitație. Potrivit extrasului de la Cadastru, cei doi au intrat în posesia imobilului printr-un contract de vânzare-cumpărare din 31.03.2015. Terenul aferent însă, potrivit aceluiaș document, aparține municipalității.

Sursa: cadastru.md

Pub

Cel mai probabil, soții Cheibaș au participat la licitația publicată pe site-ul Termocom din 12 martie 2015, reușind să o câștige și să ajungă în posesia imobilului din strada Columna, nr. 117. Potrivit site-ului termocom.md, construcția de 93 metri părtați a fost scoasă la licitație la un preț de pornire de 660.500 de lei.

Sursa: termocom.md

Dat fiind faptul că tipul de licitație a fost cu strigare, preţul a putut fi redus până la 50 la sută de la preţul de expunere sau, în cazul licitaţiilor funciare, nu mai jos de preţul normativ, stabilit conform legislaţiei. Cel puțin asta prevede hotărârea de Guvern cu privire la aprobarea Regulamentului privind licitaţiile cu strigare şi cu reducere.

Deocamdată nu se cunoaște cu cât a fost cumpărat edificiul. Contacat de UNIMEDIA, până la publicarea materialului, secretarul Mitropoliei Moldovei nu a răspuns la telefon.

Dezbaterea în jurul construcției casei parohiale a pornit după ce Consiliul Municipal Chișinău a introdus și aprobat în grabă un proiect prin care se permite construcția unei case parohiale în parcul Catedralei.

Mitropolia Moldovei motivează necesitatea construirii unei case parohiale prin faptul că, în prezent, Catedrala nu dispune de spaţii auxiliare.

Mai mult, Mitropolia spune că „respectiva clădire va fi amplasată în locul Staţiei de Pompare nr. 1, ce urmează a fi lichidată”. Spațiu care, legal aparține lui Vadim Cheibaș, dar despre care Mitropolia nu a spus niciun cuvânt. 

Menționăm că anterior a fost creată și o petiție în care mai mulți activiști civici cer transparență în proiectul anexei ce urmează a fi contruită lângă Catedrala din capitală.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub