Citește toate știrile la acest subiect

(doc) RISE Moldova a publicat un document care arată detalii din dosarul carității

RISE Moldova a publicat un document în care apar detalii despre platforma caritate.md, care este învinuită de escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari de către un grup criminal organizat.

(doc) RISE Moldova a publicat un document care arată detalii din dosarul carității
(Foto: rise.md)

Potrivit documentului publicat de RISE Moldova, după acumularea sumei de bani necesare, membrii grupării descurajează tranșant propunerile de alternativă a beneficiarilor mijloacelor bănești acumulate, ca urmare a campaniei de caritate, prin impunerea și organizarea acordării serviciilor medicale la una din instituțiile medicale din or. Istanbul, Turcia, la un preț semnificativ mai mic.

Conform unui plan bine determinat, membrii grupării criminale colectează sume impunătoare de bani, de la cetățeni de bună credință pentru pretinsul tratament al persoanelor grav bolnave, după care victimele sunt transportate într-un spital din or. Istanbul, Turcia, fiind simulată efectuarea unor pretinse intervenții chirurgicale, care se prezumă că sunt achitate din banii colectați, însă în realitate urmare a examinărilor efectuate de către medici, la revenirea în Republica Moldova, se constată lipsa cărorva intervenții chirurgicale”.

Pub

Amintim că astăzi Fondatorii portalului de crowfunding caritate.mdau organizat o conferință de presă, unde neagă acuzațiile de escrocherie cu care sunt asociați în investigația RISE Moldova. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub