Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Publika: Cine este firma rusească de la Banca de Economii

În urma emisiei suplimentare închise de acţiuni ce a avut loc la 29 august cota statului în capitalul Băncii de Economii a Moldovei (BEM) s-a diminuat de la 56% la sută la 33,38%. În acest fel Guvernul a pierdut 20 la sută din acţiunile instituţiei, care au fost preluate de compania cu capital străin SRL „Sisteme Informaţionale Integrate", notează UNIMEDIA.

(doc) Publika: Cine este firma rusească de la Banca de Economii
poză simbol

Publika.md notează că, potrivit Î.S. „Camera Înregistrării de Stat", SRL „Sisteme Informaţionale Integrate" este administrată de Iana Gaidaichuk. Beneficiar este compania „Constanta" din Rusia. Acesta are un capital social de aproximativ 57 milioane lei sau circa 3,5 milioane euro.

Ion Sturza: BEM este o bombă pe care stă guvernarea!(video) Bomba aruncată de Chirtoacă: „Filat vrea să pună mâna pe BEM, iar Shor - pe Aeroportul Chișinău”

UNIMEDIA precizează că, Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a declarat tranzacția de la Banca de Economii ca fiind una legală. Potrivit vicepreședintelui Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Iurie Filip, în cadrul ședinței a fost confirmată emisia suplimentară de 80 milioane de lei. În urma procesului, statul a pierdut pachetul de control, dar a rămas cu cel de blocaj. Guvernul nu a participat la emisia suplimentară de acţiuni din 29 august pentru majorarea capitalului BEM.

Ministerul Finanțelor și Banca Națională nu au comentat deocamdată situația de la BEM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub