(doc) Procuratura Generală a răspuns denunțului PAS împotriva lui Igor Dodon: Nu dispune de „baze legale pentru a interveni cu careva acte de reacționare”

Procuratura Republicii Moldova a răspuns denunțului intentat de către PAS împotriva lui Igor Dodon, pentru că ar fi folosit funcția de președinte pentru a pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova. 

Procuratura a spus că nu dispune de "baze legale pentru a interveni cu careva acte de reacționare".

(doc) Procuratura Generală a răspuns denunțului PAS împotriva lui Igor Dodon: Nu dispune de „baze legale pentru a interveni cu careva acte de reacționare”
(Foto: UNIMEDIA)

Partidul Acțiune și Solidaritate a acuzat președintele pentru „participarea la „sărbătorirea zilei constituirii Găgăuziei”, felicitarea liderului autoproclamatei „Republici Moldovenești Nistrene” Vadim Krasnoselskii cu „o victorie convingătoare”, intenția de a decora „militarii transnistreni şi pacificatorii ruşi”, dorința de participare la evenimentele legate de 25 de ani de la prezența „trupelor de pace la Nistru” și altele. 

Astfel, Procuratura a răspuns că "faptele enunțate în petiție relevă exprimare de idei, atitudini și opinii, redate de Președintele Igor Dodon în exercitarea mandatului contituțional".

Pub

Procuratura a mai spus că "în timp de libertatea de exprimare este importantă pentru toți, ea este, îndeosebi, importantă pentru un reprezentant ales al poporului. Doar încălcările foare grave, precum cele care pun în pericol real pluralismul politic sau principiile democratice fundamentale ar putea justifica ingerința autorităților publice", cu referire la un precedent sub jurisdicția Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO).

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub