(doc) Primăria capitalei a făcut publice documente ce ar arăta legalitatea demolării cinematografului „Gaudeamus”

Primăria capitalei a făcut publice câteva acte permisive emise pe parcursul anilor referitor la imobilul de pe str. Vasile Alecsandri și anume clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus”. Potrivit documentelor, demolarea clădirii este făcută pe cale legală.

Foto: UNIMEDIA

Conform actului de primire-predare din 18.10.2004, Ministerul Culturii al R.M. prin intermediul Î.S. "Gaudeamus-Cinema" a transmis clidirea cinematografului "Gaudeamus" în fondul capitalului social al S.C. "CRISTIVLAD" S.A. fiind evaluat cu 669 290 de lei.

Astfel, prin decizia Consiliului municipal Chișinău emis la data de 30.07.2010 a fost acceptată vânzarea terenului unde se află cinematograful cu suprafața de 0,2497 ha, la prețul normativ de 522 538 de lei, S.C. ,,CRISTIVLAD" SA.

Ulterior, la data de 08.10.2010 firma menționată a solicitat eliberarea unui nou certificat de urbanism pentru proiectarea unui complex multifuncțional (incăperi comerciale, agrement, oficii, hotel, parcări subterane) din contul demolării imobilului existent.

UNIMEDIA amintește că Cinematograful Gaudeamus de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală a început să fie demolat în această săptămână. Pe parcursul acestor zile, muncitorii au stricat deja acoperişul, iar în câteva zile urma și întreaga clădire, însă în urma unei cereri ai noului primar ales, Andrei Năstase, viceprimarul Nistor Grozavu a emis o dispoziție pentru stoparea lucrărilor de demolare.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.