(doc) Pretorii și vecepretorii capitalei vor avea salarii mai mari: Cât vor primi aceștia

Pretorii și vicepretorii din capitalei vor primi un salariu mai mare. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima și a doua lectură în cadrul Parlamentului. Potrivit documentului, o dată cu noua a administrației publice locale, pretorii și vicepretorii capătă statut de persoană cu funcție de demnitate publică.

(doc) Pretorii și vecepretorii capitalei vor avea salarii mai mari: Cât vor primi aceștia
(Foto: UNIMEDIA)

Astfel, salariile pretorilor va fi de 7700 de lei, iar salariul vicepretorilor va fie de 6900 de lei.

În proiect se precizează că Cancelaria de Stat a elaborat proiectul de lege respectiv în vederea executării art.30 lit.a) din Legea privind statutul municipiului Chişinău (nr.l36 din 17 iunie 2016), şi aducerii în concordanță a legislaţiei în vigoare la prevederile prezentei legi.

Pub

Menţionăm, că odată cu intrarea în vigoare a noii Legi privind statutul municipiului Chişinău, primarul general al municipiului Chişinău a obţinut dreptul să-şi formeze propriu cabinet, angajaţii având statut de personal din cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică (art.l9 - Legea nr.136/2016).

Totodată, funcțiile de pretor şi vicepretor de sector au trecut la categoria funcțiilor de demnitate publică, (art.20 - Legea nr,136/2016), anterior funcționari publici. Astfel, proiectul prevede propuneri de modificare şi completare a cadrului legislativ, în scopul reglementării statutului acordat şi salarizării persoanelor nominalizate. Nivelul de salarizare a pretorilor de sector din municipiul Chişinău se propune a fi echivalent cu salariul funcţiei de vicepreşedinte al raionului cu peste 100 000 locuitori (7700 lei), având în vedere complexitatea funcțiilor şi asigurarea coerenței în sistemul de salarizare. Pentru vicepretori, respectiv se propune salarizarea cu un nivel mai mic, în cuantum de 90% din salariul pretorului (6900 lei).

Salarizarea personalului din cabinetul primarului general al municipiului Chişinău se va efectua în corespundere cu anexa nr.l2 din Legea nr.355-XVI din 23 decembrie 2005 cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub