(doc) PN a dat în judecată Banca Națională a Moldovei. Cere să se dezvăluie conținutul raportului Kroll-2

Partidul Nostru (PN) a înregistrat un proces împotriva Băncii Naționale a Moldovei în instanța de judecată care a cerut să dezvăluie conținutul raportului Kroll-2. Cererea a fost înregistrată joi, 22 martie, la judecătoria Buiucani. Reprezentanții grupului politic se îndoiesc de justiția din Moldova și, prin urmare, se pregătesc să se adreseze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

(doc) PN a dat în judecată Banca Națională a Moldovei. Cere să se dezvăluie conținutul raportului Kroll-2
(Foto: UNIMEDIA)

Anunțul în acest sens a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către vicepreședintele partidului, Ilian Cașu. 

„Sunt banii statului Republicii Moldova, banii cetățenilor, iar dat fiind faptul că firma Kroll a fost plătită din banii noștri este încă un argument solid că noi avem dreptul să cunoaștem rezultatul acestei investigații pentru că noi am plătit această investigație. Cât exact nu știm, dar sunt sute de mii de euro plătite de Banca Națională companiei Kroll pentru a realiza această investigație”, a menționat Ilian Cașu în cadrul conferinței.

Pub

De asemenea membrii PN au menționat că confidențialitatea adusă de autorități nu poate fi plauzibilă, menționând că însuși președintele Parlamentului, Andrian Candu a publicat pe blogul personal raport Kroll 1.

„Se speculează pe caracterul confidențial al acestui raport. Bine, domnilor, atunci de ce Kroll-1 a fost publicat? Acolo nu au figurat denumiri de companii, nume de persoane? Vrem să știm și noi cine sunt acești „oameni onești””, a menționat vicepreședintele formațiunii Elena Grițco.

UNIMEDIA amintește că la șase martie, BNM  a primit raportul final Kroll 2, însă nu a fost făcut public. Raportul, împreună cu datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, urma sa fie transmis organelor de anchetă din Republica Moldova de către reprezentanții Kroll conform procedurilor agreate cu consorțiul internațional.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub