(doc) PAS a depus astăzi o sesizare la CSM împotriva unui magistrat care a examinat în primă instanță dosarul Șor

PAS a depus astăzi o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva lui Andrei Niculcea, judecătorul care a examinat în primă instanță dosarul Șor.

(doc) PAS a depus astăzi o sesizare la CSM împotriva unui magistrat care a examinat în primă instanță dosarul Șor
(Foto: UNIMEDIA)

Expedierea dosarului Șor la Curtea de Apel Chișinău a întârziat cu peste 150 de zile: în timp ce termenul-limită era 7 august 2017, acesta a fost expediat abia la 12 ianuarie 2018.

Potrivit legii, anume judecătorul este cel care trebuia să asigure transmiterea în termen a dosarului în instanța de apel. Conform sesizării, judecătorului i se impută săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute la art.4 alin.(1) lit.g) din Legea nr.178 din 25 iulie 2014 cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor – „încălcarea, din motive imputabile judecătorului, a termenelor de îndeplinire a acţiunilor de procedură […]”, precum și celei conținute la art.4 alin.(1) lit.i) din același act legislativ – „încălcarea normelor imperative ale legislației în procesul de înfăptuire a justiţiei”.

Pub

„Motivul formal al tergiversării este că nu s-a reușit traducerea sentinței în limba rusă. În realitate, tergiversarea s-a făcut cu scopul de a amâna cât mai mult condamnarea definitivă a lui Șor, beneficiarul principal al „furtului miliardului” conform celor două rapoarte ale companiei Kroll. Întrucât tergiversarea este una intenționată și urmărește un scop concret, în sesizare s-a solicitat aplicarea față de judecătorul Andrei Niculcea a celei mai aspre sancțiuni disciplinare”, se arată într-un comunicat al PAS.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub