(doc) Parlamentul a aprobat declarația, prin care condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale din RM

Parlamentului Republicii Moldova condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar şi a unor instituţii media din Republica Moldova. Atacurile vizează denigrarea Republicii Moldova, a unor instituţii şi a unor oficiali, dar cel mai grav este că vizează denigrarea cetăţenilor ţării. Un poiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței legislativului.

(doc) Parlamentul a aprobat declarația, prin care condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale din RM
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit proiectului, Parlamentul semnalează în mod repetat practicile negative manifestate de propaganda rusă, menţionate în nenumărate rapoarte prezentate public de către societatea civilă şi organizaţii internaţionale independente, în special în ultimul an, care au arătat evoluţia tot mai îngrijorătoare a acestui fenomen. „In loc să fie stopat, acesta s-a agravat în ultimul an şi s-a transformat într-un veritabil instrument de denigrare a Republicii Moldova şi de promovare a partidelor satelit pe care Moscova le deţine şi gestionează în ţara noastră”. 

Deputații constată că presiunile asupra Republicii Moldova nu s-au limitat doar la propagandă, ci au fost continuate de către anumite entităţi din Federaţia Rusă printr-o altă formă de provocare extrem de gravă, hărţuirea oficialilor politici şi instituţionali din Moldova, prin abuzuri comise de instituţii de la Moscova. „Deşi autorităţile noastre au făcut mai multe adresări oficiale în care s-a cerut un răspuns şi un dialog deschis cu Federaţia Rusă pentru lămurirea nenumăratelor situaţii abuzive, unele instituţii de la Moscova au decis să răspundă prin intensificarea acestor hărţuiri, fară să manifeste o disponibilitate spre dialog”, se mai arată în proiect. 

Pub

Iată întregul proiect.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub