(doc) Munteanu solicită ministrei Educației să facă demersuri ca diploma de studii a lui Gaburici să fie anulată

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, a solicitat printr-o scrisoare oficială adresată ministerei Culturii, Educației și Cercetării să facă toate demersurile necesare, așa încât diploma de studii medii a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, să fie anulată.

(doc) Munteanu solicită ministrei Educației să facă demersuri ca diploma de studii a lui Gaburici să fie anulată
(Colaj: UNIMEDIA)

„La 10 ianuarie curent, în funcția de ministrul al Economiei și Infrastructurii a fost învestit domnul Chiril Gaburici, despre care se cunoaște, cu certitudine, că a uzat de diploma de studii medii falsă pentru a fi admis la studii în instituții de învățământ superior.

Astfel, urmare a interpelărilor noastre, la 29 aprilie 2015 Procuratura Generală ne-a informat că pe faptul săvârșirii de către cetățeanul Chiril Gaburici a infracțiunii de folosire a documentelor oficiale false a fost dispusă inițierea unei cauze penale (nr. 2015790085) pe motivul existenței unei bănuieli rezonabile că în diploma de 11 clase a Gimnaziului nr. 8 „Ștefan cel Mare” din mun. Chișinău, eliberată pe numele cetățeanului Gaburici Chiril, sunt introduse date false.

Pub

În aceeași ordine de idei, la 19 martie 2015 ministrul Educației la acea vreme, Maia Sandu, a declarat în plenul Parlamentului, că în 1995, domnul Chiril Gaburici a promovat 3 examene de bacalaureat, dar la ultimele două nu s-a prezentat, respectiv nu a susținut în acel an examenele de bacalaureat și nu a obținut o diplomă de studii corespunzătoare”, scrie Munteanu.

În consecință, Valeriu Munteanu spune că și diploma de studii superioare trebuie să fie declarată nulă și respectiv retras titlul de licențiat în economie a Chiril Gaburici.

Având în vedere că Legea cu privire la Guvern stabilește că poate fi membru al Guvernului doar persoana care are studii superioare, declararea nulității diplomei de studii superioare a cetățeanului Chiril Gaburici va duce, inevitabil, și la încetarea mandatului de ministru, mai scrie vicepreședintele PL.Fotografia postată de Valeriu Munteanu.Fotografia postată de Valeriu Munteanu.

Amintim că anterior vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a solicitat prim-ministrului, Pavel Filip, informații privind autenticitatea diplomei de bacalaureat a lui Chiril Gaburici, dar și deznodământul cauzei penale deschise pentru falsificarea actului de studiu al ex-premierului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub