Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Ion Ceban dorește să facă din Chișinău un oraș modern: A elaborat un plan de dezvoltare pentru următorii 20 de ani. Tramvaie, străzi mărite și un nou nod de transport

Candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban a prezentat o strategie de dezvoltare a Chișinăului pentru perioada 2018-2040 în cadrul conferinței de astăzi, după depunerea dosarului pentru înscrierea în cursa electorală. Astfel, acesta a enumerat mai multe promisiuni chișinăuenilor printre care și constucţia unei căi ferate, care potrivit acestuia va uni suburbiile cu centrul capitalei.

(doc) Ion Ceban dorește să facă din Chișinău un oraș modern: A elaborat un plan de dezvoltare pentru următorii 20 de ani. Tramvaie, străzi mărite și un nou nod de transport
(Foto: UNIMEDIA)

Ion Ceban a făcut public un document prin care enumeră câteva subpuncte din planul său pentru următorii 20 de ani pentru a dezvolta Chișinăul.

„Avem şi viziunea de dezvoltare pe termen mediu. Asta ar însemna trei-cinci ani. Se concentrează în 16 programe municipale care urmează să fie realizate. Sper să reuşim într-un an de zile să trecem management-ul din Primărie pe management bazat pe administrarea proiectelor şi programelor”, a declarat Ion Ceban.

Pub

Potrivit socialistului, este nevoie de o centură rutieră de ocolire a oraşului, dar şi de un „tramvai accelerat care va lega toate sectoarele Capitalei”, deoarece una din problemele Chișinăului este problema transportului.

„Trebuie să existe o dezvoltare eficientă a reţelei de drumuri şi străzi pentru asigurarea fluxului de transport din centrul oraşului şi crearea unui centru administrativ şi de afaceri, în baza unei de centură”, menționează Ceban.

O altă problemă pe care a punctat-o Ion Ceban în planul său strategic de dezvoltare este transportul de cale ferată. Potrivit lui, trebuie discutată posibila construcție și reabilitare a nodului de cale ferată de la Sîngera.

În document mai este menționat și „elaborarea planului general urbanistic până în aprilie 2019. Elaborarea şi prezentarea hărţii investiţionale, pentru atragerea resurselor financiare suplimentare”. 

Totodată în document se vorbește despre construcția unui stadion cu o capacitate de 35.000 de locuri dar şi a unui bazin de înot de 50 m., care ar corespunde standardelor mondiale, a unui Palat al sporturilor de iarnă, a corturilor pentru tenis şi a stadioanelor acoperite, a terenurilor pentru golf, aunui hotel, precum şi a tuturor obiectelor asociate necesare.

Întreg planul strategic de dezvoltare al Chișinăului pentru perioada 2018-2020 a fost elaborat de către fracțiunea PSRM împreună cu o echipă de arhitecți.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub