Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Fostă asistentă de deputat și consilieră în CMC. Cine este Reghina Apostolova, candidata lui Șor la funcția de primar al Chișinăului

Partidul „Șor” și-a anunțat astăzi candidatul la funcția de primar al Chișinăului, este vorba de Reghina Apostolova, actualul viceprimar de Orhei. Actualmente mai deține și funcția de preşedinte al Organizaţiei de Veterani a Partidului „Șor”.

În vârstă de 66 de ani, Reghina Apostolova a deținut anterior funcția de consilier municipal în Primăria Chișinău din fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, în perioada 1999-2007 și pretor interimar al sectorului Rîșcani pe o perioadă de opt luni.

(doc) Fostă asistentă de deputat și consilieră în CMC. Cine este Reghina Apostolova, candidata lui Șor la funcția de primar al Chișinăului
(Foto: orhei.md)

Candidata a fost anterior și asistentă de deputat, iar în iulie 2015 a fost aleasă viceprimar în Primăria Orhei.

Potrivit CV-ului, Reghina Apostolova a studiat la Institutul Pedagogic de Stat T. Şevcenco din Tiraspol, iar ulteior a activat în calitate de profesoară de georgrafie.

Pub

Numele acesteia figurează în raportul Kroll. Aceasta a deținut 4,75% acțiuni la Unibank, una dintre cele trei bănci implicate în frauda bancară.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2015, ultima publicată de portalul declarațiilor, Apostolova a obținut în acel an un salariu de 36.200 de lei, activând la Primăria orașului Orhei, alte 22.000 le-a obținut exercitând funcția de profesoară de georgrafie la Liceul „Natalia Ghorghiță” din Chișinău și 1.300 de lei i-a obținut din activitatea de asistentă de deputat.

Mai mult, candidata la fotoliul de primar al Chișinăului declară un teren obținut în 1995. al cărui valoare cadastrală nu a fost evaluată, și un apartament de 51 de metri pătrați, privatizat în 2001 și al cărui valoare este de 300.000 de lei.

Reghina Apostolova nu declară alte bunuri sau mijloace bănești în anul 2015.

Amintim că la 12 martie curent, Comisia Electorală Centrală a decis ca alegerile locale noi din municipiile Chișinău și Bălți să se desfășoare la data de 20 mai curent.

Partidul Democrat a declarat că nu va înainta un candidat, ci va susține un candidat comun al partidelor de dreapta, pro-europene.

UNIMEDIA menționează că săptămâna trecută, Mișcarea Populară Antimafie i-a cerut liderei Partidului Acțiune și Solidaritate să-și înainteze candidatura pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și face apel către partidele pro-europene să susțină candidatura acesteia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub