Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Declarația PL cu privire la dosarul lui Chirtoacă: Cerem ședințe de judecată deschise și publice

Partidul Liberal cere publicarea integrală a dosarului în baza căruia primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a fost trimis în judecată. De asemenea liberalii solicită ca ședințele de judecată să fie publice și deschise. O declarație în acest sens a fost făcută publică de către conducerea PL, astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

(doc) Declarația PL cu privire la dosarul lui Chirtoacă: Cerem ședințe de judecată deschise și publice
(Foto: UNIMEDIA)

PL reiterează poziția sa și consideră că dosarul intentat este unul politic, afirmând că se urgentează cazul pentru a finaliza judecata și a-l aresta pe Chirtoacă.

„Credeam că este o joacă, cum se joacă ei, dar e adevărat și nu înțelegem de ce. Pe 18 iulie a avut loc închierea urmăririi penale. Pe 21 iulie, fără a fi prezentat, Procuratura anunță că dosarul a fost trimis în judecată. Judecătorul își propune ca pe 31 iulie să fie dată sentința finală. Să numești un dosar de o mie și ceva de foi necunoscându-l? Această transmitere rapidă a dosarului e o gravă încălcare a codului de procedură penală care prevede dreptul bănuitului de a face cunoștință cu materialele dosarului.

Pub

Au trecut două luni de la reținerea primarului. Pentru ei există comanda: executarea cât mai rapidă. Acum vara, când europenii sunt plecați, toată lumea nu-i acasă. Acestea sunt metode vechi, staliniste, comuniste. Cred că vor ajunge să fie trași la răspundere și cei care instrumentează aceste dosare. Ei încalcă Codul Penal săvârșind infracțiuni de acest fel”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul conferinței.

Vedeți mai jos declarația integrală a Partidului Liberal.

La 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

UNIMEDIA amintește că Procuratura Anticorupție a cerut Consiliului Municipal Chișinău suspendarea din funcție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Săptămâna trecută Judecătoria Buiucani, a admis organizarea referendumului pentru demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub