(doc) Confirmat! Bradul din PMAN a fost tăiat ilegal din curtea unei grădinițe

Declarațiile făcute anterior de fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, referitor la faptul că bradul de Crăciun instalat în Piața Marii Adunări Naționale ar fi fost tăiat ilegal, au fost confirmate.

(doc) Confirmat! Bradul din PMAN a fost tăiat ilegal din curtea unei grădinițe
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

„Agenția Ecologică din Chișinău ne-a informat în sfârşit că, într-adevăr, bradul instalat în PMAN, a fost defrişat ilegal, însă organele de mediu nu au îndrăznit să o sancţioneze pe cetățeana Radu, ci i-au întocmit proces-verbal unui alt cetăţean”, a scris vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu pe pagina s-a de Facebook.

Potrivit acestuia, amendată nu a fost primarul interimar Silvia Radu, ci un cetățean care ar fi acționat în bază de procură. Acesta a plătit o amendă de 1.500 de lei.

Pub

„Deşi la început de decembrie primăriţa impostoare, care dirija cu zor lucrările de tăiere a molidului, declara, mărinimoasă, că l-a plătit din banii săi şi că totul este perfect legal, autorităţile de mediu ne informează că pentru defrişarea ilegală a fost aplicată o amendă de 1.500 de lei însă, surpriză!, unei persoane care ar fi acţionat în bază de procură. Cu siguranţă, această amendă ar fi trebuit să fie achitată de cet. Silvia Radu personal, poate astfel ar ajunge să respecte mediul”, mai scrie Munteanu.

Potrivit lui Munteanul, pentru a scoate bradul din curtea grădiniţii, angajaţii subdiviziunilor Primăriei ar fi tăiat şi alţi arbori care, conform răspunsului primit, au fost defrişaţi pentru că prezentau „pericol sănătăţii oamenilor şi mediului”.

Fotografia postată de Valeriu Munteanu.Fotografia postată de Valeriu Munteanu.

UNIMEDIA precizează că inițial în Chișinău a fost adus un brad din Ucraina, care a fost demontat ila scurt timp după ce a fost adus într-o stare deplorabilă.

Acesta a fost înlocuit cu un alt brad, defrișat de la o grădiniță din capitală.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub