(doc) Comuniștii înaintează o nouă moțiune de cenzură asupra activității Guvernului

(Update) Președintele Parlamentului Igor Corman a solicitat Direcției Juridice să se expună dacă este vorba de o moțiune simplă sau o moțiune de cenzură. Potrivit conducerii Legislativului, proiectul înaintat de PCRM vizează o chestiune de politică externă și s-ar încadra într-o moțiune simplă. Biroul Permanent se va convoca în ședință și va decide soarta acestei inițiative.

Fracțiunea Partidului Comuniștilor înaintează o nouă moțiune de cenzură asupra activității Guvernului. De aceasta dată, comuniștii au invocat parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care cuprinde și Acordul de Liber Schimb, transmite UNIMEDIA.

Moțiunea de cenzură a fost dată citirii de la tribuna Parlamentului de către deputatul Vladimir Voronin, președintele PCRM.

(doc) Comuniștii înaintează o nouă moțiune de cenzură asupra activității Guvernului
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Potrivit comuniștilor, la cel de-al treilea Summit al Parteneriatului Estic care a avut loc săptămâna trecută la Vilnius, Lituania, a fost parafat un tratat internațional fără consultarea societății civile, și fără a se obține în prealabil o aprobare din partea Parlamentului.

În textul moțiunii se menționează că negocierile au fost „secrete” și că textul Acordului a fost ținut în taină. În opinia comuniștilor, acest fapt reprezintă „o crimă gravă împotriva poporului moldav și statului Republica Moldova”.

Pub

Comuniștii declară că semnarea acestui tratat va aduce „consecințe dezastruoase pentru Republica Moldova, cu ștergerea de pe harta lumii”. 

Deputații PCRM susțin că Acordul de Asociere RM-UE este un act constituțional și anti-popular în esență. „Parafarea Acordului de Asociere de către prim-ministrul Leancă a îndepărtat și mai mult perspectivele de reîntregire a țării”, a adăugat Voronin.

Opoziția comunistă susține că toți cei care și-au pus semnătura pentru semnarea Acordului de Asociere sunt trădători de patrie, uzurpatori a puterii în stat și trebuie să fie judecați strict conform cadrului legal existent

UNIMEDIA precizează că aceasta este cea de-a treia moțiune de cenzură înaintată de fracțiunea PCRM din acceastă sesiune parlamentară. Precedentele două, privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și pierderea pachetului de control la Banca de Economii și cea cu privire la problema transnistreană, au fost respinse de plenul Parlamentului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub