Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Cine este Constantin Codreanu, candidatul anunțat de Traian Băsescu la funcția de primar al Chișinăului

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a anunțat astăzi că deputatul din Parlamentul României, Constantin Codreanu, este candidatul PUN la funcția de primar al municipiului Chișinău.

(doc) Cine este Constantin Codreanu, candidatul anunțat de Traian Băsescu la funcția de primar al Chișinăului
(Foto: PUN)

Constantin Codreanu este deputat din partea Partidului Mișcarea Populară în Camera Deputaților și prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale. Acesta mai deține și funcția de președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Parlamenul României și e cunoscut pe cele ambele maluri ale Pruturi ca fiind militant pentru unirea Republicii Moldova cu România.

Potrivit CV-ului, Codreanu este absolvent al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și a urmat un curs de master interdisciplinar în științe sociale oferit de Universitatea din București în colaborarea cu Agenția Universitară Francofonă.

Pub

A activat anterior în calitate de traducător pentru organizații internaționale precum OSCE, Reprezentanța ONU în Republica Moldova, UN Women, UNDP, UNICEF, CHF International, Delegația UE în Republica Moldova etc.

Vedeți mai jos CV-ul candidatului.

Codreanu a ajuns în Camera Deputaților din Parlament pe listele Partidului Mișcarea Populară, condus de fostul președinte român, Traian Băsescu. El a participat la alegeri pe listele de subscripție pentru diasporă.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2017, Constantin Codreanu a ridicat un salariu de 94.745 de lei românești, adică circa 426.353 lei moldovenești. Candidatul PUN deține nouă conturi bancare pe care are 145.000 de lei românești, 20.025 de dolari SUA, 1.055 de euro și 560 de lire sterline. Codreanu deține și o casă de locuit în comuna Bilicenii Noi, primită moștenire în anul 2014.

Până la această ora și-au anunțat candidaturile pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău: Andrei Năstase, Valeriu Munteanu, Reghina Apostolova, Vasile Costiuc, Alexandr Roșco, Maia Laguta, Sergiu Tofilat și Ion Ceban.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub