(doc) Chirtoacă: Chișinăul a intrat pe drumul cu sens unic care duce spre UE

Dorin Chirtoacă a prezentat astăzi, 17 iunie, raportul anual de activitate a Primăriei municipiului Chișinău. Edilul Capitalei a trecut în revistă principalele realizări din cei 7 ani de mandat și a făcut bilanțul priorităților pentru perioada următoare, relatează UNIMEDIA.
 
Potrivit primarului, municipiului Chișinău a intrat pe drumul cu sens unic care duce spre Uniunea Europeană și a anunțat că intenționează să candideze pentru un nou mandat.
(doc) Chirtoacă: Chișinăul a intrat pe drumul cu sens unic care duce spre UE
Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei (Foto: UNIMEDIA)

 
 
„Putem spune că câtuși de puțin, dar viața fiecărui chișinăuian, fiecărui locuitor al municipiului a început să se schimbe spre bine prin serviciile pe care le prestăm. Numai cine nu este obiectiv și corect nu va recunoaște că anume această este direcția de mișcare a orașului. Nu cred că era mai bine atunci când ne gândeam dacă vom avea sau nu căldură, dacă vom avea sau nu apă, dacă astăzi va „mirosi” sau nu, în funcție de cum bate vântul. Dacă continuam să circulăm să troleibuzele vechi care se desfăceau, la care le săreau și roțile pentru că erau uzate, dacă mergeam în continuare la lacul distrus, etc. - nu cred că atunci era mai bine”, a punctat Dorin Chirtoacă.
 
„Consider că putem afirma că după 7 ani, municipiul Chișinău a intrat pe drumul cu sens unic care duce spre Uniunea Europeană. Treptat, prin asigurarea standardelor și regulilor în toate domeniile, Chișinăul va deveni o capitală europeană așa cum ne-a propus. Doar că, pentru aceasta mai avem de muncit încă 10-20 de ani cel puțin și de investit miliarde de euro”, a adăugat primarul general al municipiului Chișinău.
 
 
Rezultatele cele mai vizibile în ultimele 12 luni, în opinia lui Chirtoacă: „ridicarea monumentului Victimelor Deportărilor Staliniste, asamblarea 20 de troleibuze, derularea lucrărilor la prima stradă pietonală, modernizarea bulevardului Alecu Russo, lucrările fiind în fază terminală, reconstrucția a trei străzi centrale din Chișinău:  bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, bd. Negruzii și str. Alecsandri, proiect în valoare de 11 mln euro, obținerea finanțării pentru asigurarea calității rețelelor de apă în valoare de 63 mln euro, proiect fără precedent pentru municipiul Chișinău, demararea lucrărilor de curățare a râului Bîc, susținerea și finanțarea suburbiilor în valoare de peste 215 mln lei pe parcursul anului precedent”.
 
Acesta a amintit câteva priorități pentru anii următori. „Avem o serie de probleme, niște provocări în continuare, lucrul nu se termină. Aș vrea să amintesc o serie de probleme nerezolvate: problemele de patrimoniu, corupția, construcții ilegale, comerțul neautorizat, panourile, gheretele, mașinile parcate aiurea - toate acestea încă crează un con de umbră pentru municipalitate. O serie de probleme au trecut de la lista de obiective și priorități la lista de rezultate. Vin în ordine și alte proiecte”, a spus Chirtoacă.
 
Raportul integral prezentat de primarul Doriin Chirtoacă este anexat la știre

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub