Citește toate știrile la acest subiect

(doc) CC a decis că Sîrbu are iar dreptate: MJ nu poate suspenda activitatea executorilor judecătorești!

Curtea Constituțională a decis marți, 18 decembrie, că modificările la legea executorilor judecătorești, care prevăd că Ministerul Justiției poate suspenda licența acestora în mod automat, sunt neconstituționale. Decizia a venit după ce fostul deputat comunist Sergiu Sîrbu a făcut o sesizare la Curtea Constituțională pe acest subiect. 

„CC a decis neconstituționale prevederile din legea executorilor judecătorești, modificate acum mai mult de un an. Mai exact se referă la dreptul MJ de a suspenda licența executorilor judecătorești în caz de încălcare gravă a legislației.
(doc) CC a decis că Sîrbu are iar dreptate: MJ nu poate suspenda activitatea executorilor judecătorești!
Sergiu Sîrbu, deputat independent (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Nu e constituțională suspendarea automată, fără hotărârea instanței sau participarea colegiului disciplinar. Nu am nimic cu lupta Guvernului împotriva executorilor neonești, cei care încalcă legea trebuie să fie pedepsiți. Problema este că acele modificări s-au făcut cu încălcarea Constituției”, a spus Sergiu Sîrbu într-o intervenție pentru UNIMEDIA.

„Parlamentul ar trebui acum să adopte modificări la acea lege în care să prevadă niște proceduri Constituționale, și Constituția să fie apărată, dar și statul să poată lupta cu executorii care încalcă legea. De exemplu, în astfel de cazuri când executorii încalcă legea, colegiul disciplinar să se întrunească de urgență și să suspende activitatea executorilor, iar instanța să se expună final pe aceste cazuri. Eu am contestat procedura, nu fondul. Înțeleg lupta statului cu executorii neonești, dar nu trebuie să se încalce Constituția”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că pe 6 decembrie Sergiu Sîrbu a mai câștigat „o bătălie constituțională”. La sesizarea sa, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională modificarea la Codul Audiovizualului, care prevede executarea imediată a deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului privind suspendarea și retragerea licenței de emisie a radiodifuzorilor.

Vedeți mai jos sesizarea depusă de Sîrbu în cazul executorilor judecătorești:

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub