(doc) BNM va publica sinteza investigației Kroll imediat ce o va primi odată cu cel de-al doilea raport

Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că deocamdată nu a primit cel de-al doilea raport de investigație a companiilor Kroll și Steptoe & Johnson, dar a finalizat discuțiile purtate cu consorțiul internațional privind posibilitatea publicării unor informații ce se vor conține în acest document.

(doc) BNM va publica sinteza investigației Kroll imediat ce o va primi odată cu cel de-al doilea raport

Companiile Kroll și Steptoe & Johnson au acceptat elaborarea unei sinteze care va fi dată publicității, urmare solicitării autorităților Republicii Moldova, care au subliniat importanța informării publicului și partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigației, fără a prejudicia șansele de recuperare a activelor delapidate.

Pub

Astfel, Banca Națională va publica sinteza raportului care urmează să fie transmisă de consorțiul internațional. În același timp, documentele de lucru care includ analizele detaliate ale urmăririi fondurilor fraudate vor fi expediate organelor de resort din Republica Moldova.

Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au reconfirmat disponibilitatea de a colabora  cu organele de anchetă și urmărire după livrarea raportului, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan național.

UNIMEDIA amintește că raportul Kroll-2 a fost publicat pe 21 decembrie 2017, sub forma unei sinteze prezentate de Banca Națională a Moldovei. Cele 57 de pagini oferă mai multe detalii despre schema jafului bancar, modul cum s-au făcut transferurile de bani și acțiunile concertate ale grupării Shor, dar care însă nu vine cu niciun nume nou despre cei care ar mai fi beneficiat sau au contribuit la această fraudă de proporții.

Kroll a început investigațiile privind furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc la începutul lunii februarie 2015. Primul raport al companiei Kroll a fost făcut public de Andrian Candu în data de 4 mai 2015. Documentul este în limba engleză și cuprinde 84 de pagini

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub