(doc) Acordul de Constituire al AIE a fost făcut public. VEZI DOCUMENTUL

A fost făcut public Acordul de Constituire a Alianței pentru Integrare Europeană 2. Acesta a fost publicat astăzi pe site-urile PLDM, PD, PL și enumeră valorile, dar și principiile după care se va conduce noua coaliție de guvernământ. 

Acesta conține 7 priorități: 1) Integrare Europeană 2) Reintegrarea țării 3) Supremația legii 4)Politică externă eficientă și echilibrată 5) Descentralizarea puterii 6) Combaterea sărăciei. Servicii publice de calitate 7) Creștere economică sustenabilă. 

În Acordul de constituire se menționează că la formarea Guvernului se va ține cont de principiul continuității. "Orice redistribuire a competenețelor, funcțiilor, orice schimbări instituționale se vot decide consensual în cadrul Consiliului AIE. Modalitatea numirii viceminiștrilor, vicedirectorilor de agenții guvernamentale și a conducătorilor serviciilor desconcentrate se va efectua, la fel, prin decizia Consiliului AIE. Hotărârile Guvernului vor fi adoptate cu votul majorității membrilor Executivului", se menționează în document.
(doc) Acordul de Constituire al AIE a fost făcut public. VEZI DOCUMENTUL
(Foto: PDM)

În privința chestiunii alegerii președintelui R. Moldova, componentele AIE "se angajează să contribuie egal, asumat și solidar la alegerea președintelui țării, dând curs inițiativelor rezonabile și consensual acceptate, menite să contribuie la atingerea acestui obiectiv".

UNIMEDIA vă invită să citiți în continuare documentul semnat de Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu la 30 decembrie 2010.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub