(doc) ZdG: Victoriabank vinde cinematografele „Patria” și alte două restaurante atribuite lui Victor Șelin

Cinematografele „Patria” din or. Bălți, Ungheni, dar și „Patria – Emil Loteanu” și „Patria Râșcani” din or. Chișinău sunt de vânzare. Ofertele comerciale au fost expuse de banca comercială Victoriabank pe site-ul oficial, la compartimentul „Vânzarea Gajurilor”. Cinematografele erau deținute anterior de omul de afaceri, Victor Șelin, acesta a declarat însă pentru Ziarul de Gardă că „din anul 2010 nu se mai ocupă cu acest business, care ar aparține unui altui proprietar”, însă a refuzat să spună cine este acesta. Victoriabank vinde și două restaurante din capitală, „Casa Vinului” și „Sănătate”, atribuite tot lui Șelin.

(doc) ZdG: Victoriabank vinde cinematografele „Patria” și alte două restaurante atribuite lui Victor Șelin
(Foto: patria.md)

Potrivit sursei citate, anterior, sediile acestor cinematografe au fost puse în gaj la Victoriabank pentru credite de zeci de milioane de lei.

PE site-ul băncii este indicat prețul de start a entităților. Astfel, pentru cinematograful „Patria Ungheni”, prețul de start este de  11 milioane de lei. La un preț dublu, de 22 milioane de lei se vinde „Patria Bălți”, care are și cea mai spațioasă sală de cinematograf din țară, de 600 de locuri.

Pub

Cel mai mare preț de start îl are „Patria Loteanu” din centrul capitalei − 80 milioane de lei. Pentru cinematograful „Patria Râșcani” a fost stabilit un preț de  55 milioane de lei.

Pe lângă rețeaua de cinematografe, Victoriabank a plasat ofertele comerciale de vânzare și a două restaurante din capitală, „Casa Vinului” și „Sănătate”, gestionate de companiile „Casa Vinului SRL” și „Șel și C SRL”, care, la rândul lor și-au schimbat fondatorul în 2016 în Societe Fonciere Et Immobiliere Du Sud SA.

Astfel, în 2016, Societe Fonciere Et Immobiliere Du Sud SA a devenit fondatoarea a 4 companii din R. Moldova: „Casa Vinului SRL”, „Șel și C SRL”, „Casa Sărbătorii SRL și „Colaj SRL”, toate, deținute anterior de omul de afaceri Victor Șelin.

Citiţi mai mult pe Ziarul de Gardă.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub