(doc) Votat în lectura a doua: Fără certificatul fiscal la vânzarea-cumpărarea locuințelor

Proprietarii de bunuri imobile nu vor mai avea nevoie să prezinte certificatul Serviciului Fiscal de Stat privind lipsa sau existenţa restanţelor faţă de buget aferente bunurilor respective, la înstrăinarea și înregistrare a bunurilor imobile. 

Proiectul de lege a fost votat în a doua lectură.

(doc) Votat în lectura a doua: Fără certificatul fiscal la vânzarea-cumpărarea locuințelor
(Foto: UNIMEDIA)

Contractul de înstrăinare şi contractul de gaj al bunurilor supuse înregistrării se autentifică cu condiţia prezentării documentelor care confirmă dreptul de proprietate asupra acestor bunuri, a extrasului din registrul gajului despre lipsa gajului acestor bunuri, se scrie în proiect. 

Scopul proiectului este de a optimiza procedurile de înstrăinare și înregistrare a bunurilor imobile prin exonerarea persoanele fizice și juridice de obligația prezentării de către proprietarul bunurilor a certificatului Serviciului Fiscal de Stat privind lipsa sau existenţa restanţelor faţă de buget aferente bunurilor respective.

Pub

Proiectul vine să reducă timpul și costurile aferente înregistrării proprietății. Conform informației cu referire la metodologia Doing Business, înregistrarea proprietății în Republica Moldova, pentru persoanele juridice, presupune 5 proceduri, 5,5 zile și costă circa 0,9% din valoarea proprietății, se mai motivează în proiectul de lege.

Inițiativa legislativă aparține deputaților din Grupul PPEM, avându-i ca autori pe vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, deputații George Mocanu, Ștefan Creangă, Aliona Goța, Mihaela Spătaru, Octavian Grama, Simion Grișciuc și Eugen Bodarev.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub