(doc) S-a ținut de cuvânt: Dodon a semnat refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican, pentru construcția sediului Ambasadei SUA

După cum a menționat anterior, șeful statului, Igor Dodon, a semnat oficial refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican, pentru construcția noului sediul al Ambasadei SUA. Totuși, este de menționat că, acum două săptămâni, dânsul a susținut faptul că va face acest lucru chiar dacă va fi suspendat.

(doc) S-a ținut de cuvânt: Dodon a semnat refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican, pentru construcția sediului Ambasadei SUA
(Foto: UNIMEDIA)

„După cum am anunțat anterior, astăzi am semnat oficial refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican, pentru construcția ulterioară a noului sediu al Ambasadei SUA.

La fel ca și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, consider că pe terenul respectiv trebuie să fie amenajat un parc sau edificat un centru cultural de care să beneficieze toți locuitorii țării”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Pub

Fotografia postată de Dodon Igor.

Fotografia postată de Dodon Igor.Fotografia postată de Dodon Igor.Fotografia postată de Dodon Igor.Fotografia postată de Dodon Igor.

UNIMEDIA amintește că la data de 20 iulie Parlamentul a votat proiectul de lege prin care se desființează Stadionul Republican, iar terenul acestuia va fi transmis în gestiunea Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, pentru construirea unui nou sediu. Ce-i drept proiectul a fost propus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței, fiind prezentat de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vitalie Iurco.

Pe terenul unde este amplasat Stadionul Republican urma să fie construit un nou sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova. 

Totodată, acum două zile, Igor Dodon s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar, James D. Pettit pentru a-i propune alte idei în a utiliza acest sector de pământ.

Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, iar în locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare și un hotel.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub