(doc) Reacţia Ministerului Educaţiei privind maltratarea a 13 minori într-o tabără de odihnă de către doi educatori, care erau în stare de ebrietate

Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării regretă incidentul de la Tabăra „Trandafirul” din Vadul lui Vodă şi condamnă orice formă de violenţă asupra copilului, se arată într-o declaraţie de presă a instituţiei. Ministerul mai menţionează că activitatea instituţiei trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august precizând că încăperile, bucătăria, blocurile sanitare, cabinele de duş, s-au dovedit a fi insalubre şi într-o stare deplorabilă.

(doc) Reacţia Ministerului Educaţiei privind maltratarea a 13 minori într-o tabără de odihnă de către doi educatori, care erau în stare de ebrietate
(Foto: ProTV Chisinau)

Ministerul s-a autosesizat în privinţa situaţiei alarmante de la Tabăra de odihnă „Trandafirul” din Vadul lui Vodă, iar la faţa locului s-a deplasat secretarul de stat Angela Cutasevici pentru documentare.

Iniţial, i-a fost îngrădit accesul pe teritoriul taberei, invocându-se motivul că aceasta este proprietate privată. Abia după 30-40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp aproximativ şapte adolescenţi au dispărut şi nu au mai fost de găsit.

Pub

Dânsa a depistat că în tabără sunt condiţii insalubre şi încăperile se află într-o stare deplorabilă. Astfel, ministerul afirmă că activitatea instituţiei trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august, se arată mai arată în declaraţia ministerului.

În acest context, ministerul anunţă că urmează să fie convocată o Comisia guvernamentală pentru organizarea şi monitorizarea odihnei de vară pentru copii şi adolescenţi la care au fost invitaţi şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Stat al Muncii, ai Academiei de Studii Economice din Moldova, ai Primăriei oraşului Vadul lui Vodă, ai Direcţiei de Învăţământ Hânceşti, precum şi agentul economic care gestiona tabăra.

„În cadrul Comisiei vom analiza minuţios toate detaliile cazului, inclusiv documentele de licitaţie a foilor de odihnă, contractul de locaţiune, planul de activitate al taberei, temeiurile angajării unor minori în calitate de educatori, ş.a.”, se spune în declaraţie.

UNIMEDIA amintește că 13 minori de la tabăra de odihnă de la Vadul lui Vodă ar fi fost agresați fizic de doi adolescenți, după ce aceștia din urmă ar fi consumat băuturi alcoolice. Ulterior, administratorul a fost reținut pentru 72 de ore.

În cadrul acţiunilor de urmarire penală, urmează a fi investigate, inclusiv, cauzele şi condiţiile ce au favorizat comiterea faptelor infracţionale, precum şi reacţia tardivă a instituţiilor abilitate în domeniu.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub