(doc) Procuratura a publicat strategia de recuperare a miliardului furat din cele trei bănci. În întregul proces de fraudare au fost implicate peste 200 de persoane juridice

Procuratura Anticorupție a publicat un document în care prezintă strategia de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din cele trei bănci Unibank, Banca de Economii și Banca Socială. În document se stabilește persoanele care au beneficiat de mijloacele bănești sustrase, traseul și destinația finală a acestora. 

Foto: UNIMEDIA

În opinia PA, întregul proces de fraudare au fost implicate peste 200 de persoane juridice rezidente și nerezidente. Mijloacele financiare ai fost „circulate” prin aproximativ 10 jurisdicții străine.

Potrivit PA, au fost fost aplicate sechestre pe bunuri situate pe teritoriul țării în valoare totală de aproximativ un miliard de lei.

În document se stabilește că grupul de de companii înregistrate în Moldova prin care au fost scoși banii sunt în mare parte sunt companii afiliate lui Ilan Șor, Ion Rusu/Vladimir Filat, Chiril Lucinschi și Veaceslav Platon.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.