(doc) Primăria Chișinău a sistat valabilitatea autorizației de demolare a Cinematografului „Gaudeamus”

 Primăria Chișinău a sistat valabilitatea autorizației de demolare a Cinematografului „Gaudeamus”. O dispoziție în acest sens a fost semnată ieri de viceprimarul Nistor Grozavu.

Foto: UNIMEDIA

Mai mult, în document se arată că Pretura sectorului Centru și Inspectoratul de Poliție din sector vor avea grijă să fie execută această dispoziței.

Menționăm că în locul fostului cinematograf ar urma să fie ridicate două blocuri locativ cu 15 etaje de către o companie din satul Gordineşti, Rezina

 

Demolarea cinematografului a fost însoțită de proteste din partea societății civile, dar și a intervenției noului primar ales, Andrei Năstase, care ceruse explicații viceprimarului Nistor Grozavu.

Ulterior, viceprimarul Nistor Grozavu a semnat dispoziția de anulare a lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus.

Potrivit dispoziţiei viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” şi în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău. 

Autorizaţia de desfiinţare a cinematografului Gaudeamus, care este proprietate privată, a fost semnată în luna august 2016. Instituția a fost construită în anii 50 ai secolului trecut.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.