(doc) BRD a făcut publică Agenda Zilelor Diasporei 2018, Congresului Diasporei ediția a VIII-a și agenda Programului guvernamental DOR, ediția a VI-a

În perioada 17-18 august curent, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat organizează Zilele Diasporei în Republica Moldova, sub patronajul Guvernului, conform Hotărârii Guvernului, Nr. 735 din 09.06.2016.

(doc) BRD a făcut publică Agenda Zilelor Diasporei 2018, Congresului Diasporei ediția a VIII-a și agenda Programului guvernamental DOR, ediția a VI-a
(Foto: brd.gov.md)

Pe durata evenimentului, BRD împreună cu instituțiile partenere, au planificat mai multe activități la care membrii diasporei sunt invitați să participe.

Astfel, în cadrul Zilelor Diasporei pe data de 17 august se va desfășura Congresul Diasporei, ediția a VIII-a, care se organizează o data la doi ani. Lucrările Congresului se vor ține la Palatul Republicii, începând cu ora 08:30. Congresul Diasporei oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Pub

 

Pe data de 18 august va avea loc Cupa Diasporei la Minifotbal, str. Gh. Asachi, 21, cu participarea a patru echipe sportive: echipa Diasporei, Guvernului, Asociației Presei Sportive și a Asociației Tinerilor Românilor din afara granițelor, (ATRAG) Iași. 

Agenda Zilelor Diasporei la nivel local

 

Pe data de 19 august va demara Programul guvernamental DOR Diasporă*Origini*Reveniri, ediția a VI-a. Evenimentul se va desfășura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. DOR este dedicat copiilor și tinerilor din diasporă și celor din Republica Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor din diasporă cu țara de origine.

Participanții la DOR pe parcursul a șapte zile vor fi încadrați în multiple activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istorie și culturii etc.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub