Citește toate știrile la acest subiect

(doc, video) Raport de evaluare a instanțelor judecătorești! Efrim: Este impresionant!

Cântărește aproape 10 kg și are peste 650 de pagini în format A3. Este vorba de „Raportul de evaluare a instanțelor judecătorești din R. Moldova”, lansat azi la Chișinău, informează UNIMEDIA. 

Potrivit documentului, acesta conține informații despre situația din fiecare instanță de judecată din R. Moldova și oferă recomandări pentru îmbunătățire.

Raportul vorbește despre cum sunt păstrate serverele cu informații, sistemul de încălzire, scanarea documentelor, statistici despre înregistrare audio a ședințelor de judecată, nr. de dosare înregistrate la Curțile de Apel, nr. de dosare examinate, rata de soluționare a dosarelor, etc. 

Potrivit studiului, din total judecătoriilor din Moldova, 50% (25 instanțe) nu utilizează softul de înregistrarea audio, 12 % (6 instanțe) - utilizează integral, 38% (18 instanțe) - utilizează parțial softul. Aceleași date mai spun că în 2011 la Curtea de Apel Chișinău au fost examinate 16653 dosare, CA Bălți - 4306, CA Bender - 1056, CA Comrat - 770, CA Cahul - 662. În total, cele 5 Curți de Apel au înregistrat în 2011 peste 31 mii dosare.

Rata de soluționare la nivel național a fost în 2011 de 73,9%.Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a declarat că raportul este impresionant. „Conține date foarte importante. La fel, a fost realizat într-un termen record. Este un instrument foarte util pentru politicile și strategiile care le facem”, a spus sursa.

Raportul a fost realizat în cadrul programului USAID de Consolidare a Instituțiilor de Drept în colaborare cu CSM și MJ.

Sumarul raportului de evaluare va fi disponibil în curând pe UNIMEDIA.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub