(doc, video) Leancă: Dodon a semnat documente Pro-Europa! Dodon: Țara arde, Leancă se piaptănă!

Pe vremea când era ministru al Economiei, Igor Dodon, a semnat un document prin care se dă undă verde semnării unui Acordului de Comerț Liber cu UE și acces la fondurile europene. Declarația a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova, moderată de Anatolie Golea.

Potrivit documentului făcut public, Ministerul Economiei și Comerțului, în fruntea căruia se afla pe atunci Igor Dodon, este în favoarea unui Acord de Comerț liber cu UE, și mai mult decât atât, ministerul concepe negocierea unui astfel de acord numai în cadrul unui Acord European de Asociere, informează UNIMEDIA.

Poziția Ministerului Economiei condus de Dodon era în favoarea unui astfel de acord.

Iurie Leancă a pomenit și de declarațiile anterioare ale lui Igor Dodon. Acesta în 2011 declara în cadrul unui interviu că „Aderarea Moldovei la Uniunea Vamală nu este posibilă atâta timp cât Moldova nu are granițe comune cu spațiul țărilor care vor forma Uniunea”. Leancă a glumit încă o dată, spunând că e nevoie de „un tunel pe sub Ucraina”, ca să avem graniță comună cu spațiul Uniunii Vamale. 

Pub

De cealaltă parte, Dodon a dat replica pe Facebook. Acesta îl critică pe Leancă, menționând că în loc să se preocupe de pensii și salarii pentru medici și profesori, el se preocupă de trecutul său. „Țara arde, iar Leancă se piaptănă. Agricultorii se ruinează, oamenii din sate nu au bani pentru lemne și cărbune, mii de profesori și medici au rămas fără lucru, există riscul pierderilor teritoriale. Pe Leancă însă în aceste condiții critice îl preocupă scotocirea prin arhivele Guvernului si activitatea mea din deceniul trecut. La una din emisiunile TV, acesta a spus că am promovat regimul de comerț liber cu UE. Dar fără să precizeze că am promovat comerțul asimetric, favorabil pentru Moldova, pe care l-am și obținut. Dânsul idee nu are ce inseamna comert liber si care este diferenta de comertul asimetric, regimul de comert GSP+ ... Eu și astăzi sunt adeptul unui comerț asimetric cu țările europene, care să avantajeze producătorii noștri, fiindcă aceasta inseamna exportul produselor moldovenesti in UE fara taxe vamale si taxe pentru import la marfurile produse in tarile membre UE", a mai scris acesta pe facebook. 

Vedeți mai jos anexată scrisoarea semnată de Igor Dodon pe vremea când era ministru al Economiei: 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub