Discuții la Ministerul Educației, cu elevii care i-au cerut demisia ministrului Maia Sandu

Zeci de elevi au cerut, săptămâna trecută, în fața Guvernului demisia ministrului Educației, Maia Sandu. Tinerii erau nemulțumiți față de noile reguli propuse pentru sesiunea de bacalaureat din 2014. În cadrul unei emisiuni de la Național 4, Maia Sandu a declarat că reprezentanții Ministerului Educației au discutat, ulterior, cu câțiva dintre protestatarii din fața Guvernului.

Potrivit ministrului, elevii nu au înțeles anumite lucruri și nici intenția Ministerului Educației, informează UNIMEDIA.

Discuții la Ministerul Educației,  cu elevii care i-au cerut demisia ministrului Maia Sandu
Maia Sandu, ministrul Educației (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Am discutat cu câțiva dintre elevii supărați, câțiva reprezentanți a celor care au protestat. A fost o discuție de câteva ore. Ei nu au înțeles anumite lucruri, nu au înțeles intenția noastră. Le-am explicat acestor tineri că nu ar trebui să se supere. Dacă fac un efort și învață, vor lua o notă de trecere și se descurcă mai departe”, a precizat sursa.

Totodată, Sandu a reiterat că măsurile sunt dure doar pentru cei care vor să copieze la examenele de bacalaureat. „Intenția noastră nu este de a stresa pe cineva în timpule examenelor sau să facem condițiile insuportabile. Noi doar încercăm să asigurăm niște condiții corecte și egale de evaluare. Să îi descurajăm pe cei care cred că vor copia. Măsuri mai dure sunt doar pentru cei care vor să copieze. Camerele de supraveghere vor rămâne”, a conchis ministrul Educației.

Pub

UNIMEDIA precizează că din 2014, prin regulilor și mai stricte, ministrul Educației, Maia Sandu, vrea să le taie orice speranță elevilor care vor încerca să trișeze și să copieze la examenele de BAC. Șefa de la Educația i-a îndemnat pe viitorii absolvenți să nu-și piardă timpul cu „invenții de tot felul” pentru că se va veni cu măsuri dure pentru cei care intenționează să copieze.

În cadrul examenelor de  bacalaureat din 2014, candidații ar putea fi verificați cu detector de metale. De asemenea, aa fi mărit numărul membrilor comisiilor din centrele de Bacalaureat, iar reprezentanţii ministerului vor putea retrage diploma de bacalaureat dacă vor constata că elevul a fraudat examenele.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub