Directorul general adjunct al ANSA reținut în această dimineață: Este bănuit de corupere pasivă

Procuratura Anticorpuție anunță reținerea directorului general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Funcționarul este acuzat de corupere pasivă, iar la moment este audiat de oamenii legii.

Directorul general adjunct al ANSA reținut în această dimineață: Este bănuit de corupere pasivă
(Foto: oficial.md)

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, bărbatul "pe parcursul lunii septembrie 2016, folosind situaţia de serviciu în interes material, a solicitat, cu titlu gratuit, de la mai mulţi agenţi economici bunuri ce nu i se cuvin, inclusiv: vin, carne, mezeluri şi salamuri pentru a nu le crea împiedimente în activitatea economică. În caz contrar, acesta ameninţa că le va crea împedimente la importul produselor şi la eliberarea certificatelor fitosanitare de import". 

De asemenea, funcționarul ar fi intervenit în septembrie 2016 pe lângă Direcția Raională Edineț a ANSA cerând schimbarea adjunctului direcției, amenințând că "în caz de refuz de a îndeplini solicitarea acestuia, vicedirectorul a ameninţat persoana incomodă cu pornirea unor cauze penale pe faptul comercializării certificatelor fitosanitare". 

Pub

Vicedirectorul ANSA a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi recunoscut vinovat, riscă de la 7 la 15 ani închisoare cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani, mai scrie serviciul de presă al Procuraturii. 

Unicul director general adjunct al ANSA este Vsevolod Stamati. Este originar din Ciorești, Nisporeni, iar până la ANSA, a activat ca medic veterinar în Strășeni, apoi șef al serviciului sanitar veterniar, iar ulterior vicepreședinte al aceluiași raion. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub