(video) Directorul CNA „face praf” raportul Kroll: Noi aveam mai multă informație

Directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, „a făcut praf” astăzi raportul companiei Kroll. Șeful CNA spune că instituția pe care o conduce deținea mult mai multă informație decât cea prezentată în raportul care costă aproximativ 300 de mii de euro.   

Declarațiile au fost făcute în plenul Parlamentului, în timpul prezentării informațiilor cu privire la jaful de la cele trei instituții financiare. 

„Noi știam mult mai multe date decât cele prezentate din raportul Kroll și încă demult. Rapoarte de genul Kroll sunt pentru beletristică și deranjuri sociale”, a declarat Chetraru.

Deputatul PLDM, Maria Ciobanu, l-a întrebat pe șeful de la CNA, dacă guvernatorul BNM nu ar trebui demis, având în vedere că raportul Kroll este atât de „trist”.

Pub

„Dacă raportul este așa de trist, de ce am solicitat acest raport. Nu trebuie demis Drăguțanu?”, a întrebat Ciobanu.

„Eu nu pot să dau calificative. Eu știu că a fost o intenție bună. Așteptările au fost mult mai mari. Noi trebuie să punem accent nu pe eventuale expertize din afară, ci pe experți naționali. Va fi un proces dificil. Vom avea procese cu atragerea statului. În spate stau concerne cu renume, care ar putea să ne atragă ulterior în procese. Trebuie să avem o abordare pragmatică”, a declarat Chetraru. 

La care, guvernatorul BNM a intervenit pentru a spune că scopul contractării companiei Kroll este de a recupera banii.

„Scopul contractării Kroll nu a fost de a genera probe pentru instanță, ci pentru a pregăti terenul pentru faza detaliată de investigație și de recuperare. De acord că CNA poate porni procesul de recuperare. Renumele și reputația companiei Kroll, ne impune să fim mai atenți când dăm calificative, a declarat Drăguțanu.

Și președintele Parlamentului a intervenit pentru a menționa că această companie a fost contractată tinându-se cont și de recomandările partenerilor externi.

„Au fost și recomandări externe să se contracteze o companie externă”, a subliniat Candu.

Știrea se actualizează.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub