Citește toate știrile la acest subiect

Diferențe de opinii în PD. Diacov: „Liderii AIE trebuie să revină la dialog”

„Marian Lupu insista pe varianta „zero” din cauza că colegii de la PLDM nu a spus că a renunţat la ideea de a părăsi acordul Alianţei. Dacă acea declaraţie este nulă şi este anulată, atunci sigur nu sunt motive de a respinge chemarea la un dialog”. De această părere este președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, ai cărui opinii diferă de cela ale liderului formațiunii, notează UNIMEDIA.
Diferențe de opinii în PD. Diacov: „Liderii AIE trebuie să revină la dialog”
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Diacov a menționat că în Parlament se configurează o tentativă de înaintare a moțiunii de cenzură Guvernului. „Se discută. Şi după aceea partidele, fracţiunile parlamentare, deputaţii, participă la vot sau nu participă la vot”, a menționat Diacov într-un interviu pentru radio Europa Liberă. Democratul a precizat că nu este implicat în acest proces de colectare a semnăturilor și că el nu va semna. „Trebuie de aşezat la masă şi de discutat să vedem ce face în continuare. Eu nu vreau să o iau înainte să fac prognoze”, a mai spus acesta.

Dumitru Diacov consideră că potenţialul Alianţei nu a fost epuizat. „Suntem capabili să găsim nişte seminţe raţionale, pentru a duce la capăt ceea ce am început. Dar sigur că Alianţa în formula ceea care era, starea ceea de spirit care era nu poate să se repete. Trebuie să fie o înţelegere foarte clară cum lucrăm mai departe”, a conchis sursa citată.

UNIMEDIA precizează că ieri seara, prim-ministrul Vlad Filat, președintele PLDM, a declarat că este dispus să facă doi pași înapoi și să revină la vechiul Acord AIE, dar cu condiția ca aceasta să fie modificat. De asemenea, premierul susține că atât timp cât partidele politice constituante ale Alianței se află la guvernare, atât timp AIE există.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub