Diaspora va protesta și ea pe 26 august: Se anunță manifestații în Bruxelles și Berlin

Diaspora se mobilizează pentru a protesta, concomitent cu cei de acasă, pe 26 august. Se anunță proteste în Bruxelles și Berlin. 

Foto: UNIMEDIA

„Pentru toți cei care nu au posibilitatea să fie în Moldova pe 26 august și se află oriunde în Europa precum și în lume, și bineînțeles in apropierea regiunii Bruxelles, îi indemnăm să se alăture de noi la Bruxelles, capitala moldovenilor în afara granițelor Republicii Moldova”, scriu organizatorii mișcării Acum din Bruxelles.

Și moldovenii stabiliți la Berlin vor ieși să protesteze pe 26 august, ora 12:00, în fața Ambasadei Republicii Moldova în Berlin.

„După cum bine cunoaște-ți, dezastrul, dictatura și ipocrizia a pus stăpânire pe acel plai mioritic. Din pacate suntem atât de mulți plecati de acasa, iar asta nu trebuie sa fie un impediment pentru a demonstra nesatisfacerea și amărăciunea lăsată ca amprenta de acest sistem corupt și mârșav. De aceea, in data de 26 August ne vedem cu totii de la mic la mare pentru a ne solidariza cu cei de acasa, a ne face auziți de aici din diaspora și a ne vocifera și noi nemulțumirile de dezmățul de acasa”, au scris reprezentanți ai disaporei din Berlin.

Amintim că partidele PAS, PLDM și Platforma DA au anunțat proteste pentru ziua de 26 august. Manifestația vine după o serie de proteste din această vară organizate după ce Judecătoria Chișinău a invalidat alegerile locale noi din capitală, în urma cărora a câștigat fotoliul de primar Andrei Năstase.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.