Diacov: Democrații vor să identifice un viitor Cabinet de Miniștri, nu doar numele viitorului premier

Partidul Democrat nu își focusează atenția asupra numelui viitorului prim-ministru, ci depune maxim efort pentru a construi un Guvern calitativ nou. Declarația aparține președintelui de onoare și liderului fracțiunii PD, Dumitru Diacov, și a fost făcută în cadrul unei intervenții pentru Publika TV.
Diacov: Democrații vor să identifice un viitor Cabinet de Miniștri, nu doar numele viitorului premier
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În opinia democratului, este nevoie de discuții între partidele din fosta Alianță pentru identificarea unor soluții și compromisuri. „Pe noi ne interesează în ultimul rând numele primului ministru. Pe noi ne interesează cum va arăta acest Cabinet de Miniștri, să fie un Executiv calitativ nou. PD a spus de mai multe ori că noi vrem să instaurăm un Guvern, că dorim să ducem la capăt angajamentele asumate. Însă, acest Guvern trebuie să fie unul calitativ, care să nu repete greșelile făcute până acum, care să facă treabă dar nu declarații și să spele rufele în public”, a menționat sursa.
 
Diacov a menționat că PL nu este scos deocamdată din cărți. „Partidele politice decid dacă votează un Guvern, dacă participă la guvernare. Deocamdată, actuala componență a Alianței își mențin membrii săi în Guvern. Nu s-a ajuns la nicio soluție, dar s-au făcut pași înainte și sper să toți înțeleg că trebuie să evităm alegerile anticipate. Nu de asta are nevoie astăzi Republica Moldova. „Nu înțeleg de ce sunt atâtea reacții aprinse. Nu există un suport, pentru că nu avem încă un candidat pentru funcția de prim-ministru și un viitor Cabinet de Miniștri”, a adăugat acesta.
 
Liderul de onoare al PD spune că democrații sunt pe deplin angajați în procesul de negocieri. „Asta dovedește că PD este un partid serios, care dorește să identifice un compromis. Din păcate, există acea declarație a liberalilor. Noi nu excludem pe nimeni, dar noi răspundem de deciziile noastre”, a subliniat Dumitru Diacov.

UNIMEDIA precizează că șeful statului urmează să desemneze până vineri, 5 aprilie, un candidat pentru funcția de prim-ministru. Până în prezent, unica formațiune care a înaintat un candidat a fost PLDM. Liberal-democrații doresc ca Vlad Filat să rămână șef al Executivului.

Liberalii au anunțat că nu vor susține sub nicio condiție candidatura lui Vlad Filat.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub