Diacov: Condamnat, lui Filat nu i se permite să vorbească cu presa, în timp ce Balaban, sub urmărire penală, organizează evenimente și cheamă presa

Acum o lună, Departamentul Instituții Penitenciare a respins cererea unui grup de jurnaliști de a realiza un interviu cu fostul premier Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, motivând că nu este în drept să autorizeze întrevederea fără permisiunea specială a organului de urmărire penală sau instanței de judecată. În acest sens, fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, scrie că în același timp, ex-procurorul general Valeriu Balaban, arestat în iunie 2017, și care se află în continuare sub urmărire penală, a organizat zilele acestea adunarea anuală a Asociației Veteranilor Procuraturii la care a participat și presa.

Diacov: Condamnat, lui Filat nu i se permite să vorbească cu presa, în timp ce Balaban, sub urmărire penală, organizează evenimente și cheamă presa
(Foto: UNIMEDIA)

Pe 27 ianuarie curent, fostul Procuror General Valeriu Balaban, arestat pe 12 Iunie 2017 pentru abuz în serviciu și cauzare de daune în proporții deosebit de mari proprietarului, crimă pentru care riscă ani grei de pușcărie, aflându-se sub urmărire penală până în prezent, tot el exercitând obligațiunile de președinte al Asociației Veteranilor Procuraturii, a organizat și a petrecut adunarea anuală a membrilor Asociației în prezența presei și a conducerii Procuraturii Generale unde public, în prezența conducerii Procuraturii Generale, nestingherit a comunicat cu jurnaliștii.

Ghiciți de ce într-un caz de interes public de excepție jurnaliștii nu au aces la persoana învinuită,dar în alt caz jurnaliștii „pot face ce doresc” cu învinuitul”, scrie Diacov.

Pub

Mai mult, Procuratura motivează că accesul jurnaliștilor la Vlad Filat este interzis dat fiind faptul că fostul premier figurează și într-un alt dosar.

Deocamdată însă, Procuratura nu a explicat cum se face că Valeriu Balaban, fiind sub urmărire penală, poate discuta liber cu presa.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub