Diacov: Îmi pare rău că l-am votat pe Victor Popa la CC

Comportamentul unor magistrați de la Curtea Constituțională au deranjat mai mulți politicieni. Solicitat de UNIMEDIA să comenteze hotărârea CC de luni, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat că acesta regretă că l-a votat în calitate de judecător la Curtea Constituțională pe fostul liberal, Victor Popa. 

„Este o persoană încăpățânată, îndoctrinată și numai din aceste considerente nu poate fi un jurist obiectiv și imparțial. La momentul respectiv m-am lăsat influențat de momentul politic, de dorința de a contribui la găsirea unui compromis. Dar ceea ce a urmat m-a decepționat foarte mult”, a opinat sursa.
Diacov: Îmi pare rău că l-am votat pe Victor Popa la CC
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Diacov crede că Popa ar fi contribuit pentru ca decizia Curții Constituționale de luni să arate așa cum s-a anunțat. „El a fost una dintre persoanele care a inspirat această sesizare. Deși nu a semnat-o, presupun că tot el a scris-o, pe vremea când era încă deputat PL în Parlament. Fiind judecător la la CC nu avea dreptul să examineze această sesizare, dar mai ales fie raportor. A avut o poziție activă și decisivă”, a spus sursa pentru portalul nostru de știri. 

UNIMEDIA amintește că, pe 22 aprilie, Curtea Constituțională a hotărât cu unanimitatea de voturi că decretul președintelui președintelui Nicolae Timofti de a-l înainta pe Vlad Filat în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova este neconstituțional. Ulterior, Timofti a semnat decretul de desemnare a viceprim-ministrului Iurie Leancă, ministru al afacerilor externe și integrării europene, în calitate de prim-ministru interimar, din data de 25 aprilie, până la formarea noului Guvern.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub