Diacov, surprins de decizia CC: „Este mai mult una politică decât juridică”

Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat, a rămas surprins de hotărârea Curții Constituționale. Potrivit lui, decizia Înaltei Curți pare a fi mai mult una politică, decât juridică, relatează UNIMEDIA.
Diacov, surprins de decizia CC: „Este mai mult una politică decât juridică”
Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„M-a mirat foarte mult decizia Curții Constituționale. Este o decizie mai mult politică decât juridică. Îmi pare că un jurist experimentat ar trebuit să privească altfel lucrurile. Curtea a făcut comentarii politice”, a spus Diacov în cadrul unei intervenții pentru ProTV Chișinău.
 
După această decizia, democratul se întreabă la ce să se aștepte pe viitor de la Curte. „Nu știu ce ar trebui să urmeze. Trebuie să ne așezăm și să vedem ce scrie Curtea Constituțională. M-a mirat faptul ca din câte am auzit președinția a încercat să ceară recuzarea pe Victor Popa, deoarece acesta a fost unul dintre autorii sesizării. Asta a fost o situație nu chiar normală. Nu este vorba de Filat, ci de prestația Curții Constituționale. La ce decizie trebuie să ne așteptăm mâine. Asta e important”, evidențiază sursa citată.

Aici puteți găsi decizia CC privind neconstituționalitatea desemnării lui Vlad Filat în funcția de prim-ministru.

Textul INTEGRAL al hotărârii CC.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub