Diabeticii ar putea să-și testeze în curând nivelul zahărului din sânge cu un dispozitiv portabil

Persoanele care suferă de diabet și atleții vor putea în curând să-și testeze nivelul de zahăr din sânge și respectiv nivelul de acid lactic, produs în exces în timpul antrenamentelor intense, cu ajutorul unui dispozitiv portabil la încheietura mâinii care "gustă" prin piele, informează agerpres.ro

Diabeticii ar putea să-și testeze în curând nivelul zahărului din sânge cu un dispozitiv portabil
(Foto: ehealthromania.com/)

Dispozitivul „K'track Glucose”, care va avea prețul de 149 de dolari, îi va ajuta pe diabetici să scape de înțepăturile în degete pentru determinarea nivelului de zahăr din sânge.

Asta nu înseamnă că totuși nimic nu le va penetra pielea. Astfel, în loc de înțepăturile uneori dureroase, dispozitivul „K'track” introduce în stratul superior al pielii ace minuscule cu diametrul mai mic de jumătate de milimetru, care extrag o mică cantitate de fluid care apoi este analizată de senzori ce identifică nivelul de glucoză.

Pub

Folosind și o aplicație „K'track” pentru Android sau dispozitive iOS, utilizatorii vor putea să-și monitorizeze nivelul de glucoză în timp.

Deși tehnologia este una nouă și le-ar putea face viață mai ușoară atât diabeticilor, cât și atleților, nu se știe când vor ajunge dispozitivele K'track ale PKvitality la mâinile utilizatorilor, notează Live Science, precizând faptul că firma producătoare așteaptă ultimele aprobări de la autoritățile de reglementare pentru a-și pune în vânzare produsele.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub